انتخاب درمانگر

انتخاب درمانگر

اگر تصمیم گرفته اید از متخصص کمک بگیرید باید به نکاتی دقت کنید. انتخاب درمانگر باصلاحیت، نمونه دیگری از دنبال کردن امیال و سلیقه های طبیعی است.
باید درمانگری را انتخاب کنید که ویژگی های خاصی داشته باشد. ما معتقدیم که باید به درمانگری مراجعه کنید که باتجربه باشد. به دلیل اینکه شما سعادت و سلامت خود را به او می سپارید، بنابراین در انتخاب درمانگر، دقیق عمل کنید.

شما باید به دنبال درمانگری باشید که علاوه بر تجربه، به اصول اخلاقی و حرفه ای رشته خود پایبند باشد. علاوه بر روان شناسان؛ مشاوران، روان پزشکان و مددکاران اجتماعی نیز می توانند از جمله درمانگران شما باشند.

البته به شرطی که درباره مشکل شما از آگاهی دانش و تجربه کافی برخوردار باشند.

← پیدا کردن درمانگری که از لحاظ هیجانی با او سازگار باشید، از اهمیت زیادی برخوردار است.
← باید درمانگری را پیدا کنید که مهربان، خونگرم و پذیرا باشد، با شما همدلی کند، صداقت داشته باشد، مشکلات شما را درک کند، به او اعتماد کنید و به شما احساس امنیت بدهد.

← علاوه بر این، درمانگر شما باید جسارت داشته باشد که شما را با پیامدهای رفتارتان روبه رو کند. اگر درمانگرتان بی احساس نامنعطف، سختگیر، انتقادگر و بی صداقت است، پس احتیاط کنید..”

تله های زندگی

تله های زندگی اگرچه کار اصلی شان این است در معیارهای انتخاب همسر دخالت می کنند، ممکن است در انتخاب درمانگر نیز رد پایی به جای بگذارند.
ممکن است شما سخت شیفته درمانگری شده اید که تله زندگی تان برای بقای خودش، شما را به او دلبسته می کند.
به عنوان مثال، اگر گرفتار تله زندگی نقص / شرم هستید احتمالا به شدت دوست دارید درمانگرتان عیب جو، کمال گرا و بی عیب و نقص باشد. شاید هم به دنبال چنین درمانگری می روید. چنین درمانگری اگر خودش متوجه اثرات تله زندگی اش بر روند درمان نباشد و برای کاهش این اثرات چاره ای نیندیشد، ادامه چنین درمانی به ضرر شما تمام می شود.

اگر بتوانید درمانگری پیدا کنید که علاوه بر ویژگی هایی که در بالا اشاره شد، از ویژگی هایی مثل توانایی برقراری روابط متعادل و توانایی احترام گذاری برخوردار باشد، به نفع شماست.
اگر در حوزه روابط بین فردی مشکل داشته باشید، درمانگر رسمی، نرمش ناپذیر و نامنعطف به شما کمک نخواهد کرد.

شما به کسی نیاز دارید که بتواند الگویی از بروز درست احساسات باشد و شما را به سمت روابط بین فردی سالم سوق دهد.

به عبارتی شما به درمانگری نیاز دارید که تا اندازه ای جانشین والدین شما باشد. به عبارتی درمانگر در فرآیند درمان با شناسایی تله های زندگی شما، شرایطی را فراهم می کند که این شرایط، پادزهری نسبی برای مشکلات دوران کودکی تان محسوب می شود.

به عنوان مثال :

← اگر دائما مورد سرزنش قرار گرفته اید، درمانگر به شخصیت شما احترام بگذارد و به شما ارزش قائل شود.

← اگر از بروز احساسها و نیازهای خود می ترسید، درمانگر به شما اجازه بدهد که احساس های خود را به زبان بیاورید.

← اگر در زندگی نظم و انضباط ندارید، درمانگر شما را وادار کند که نظم را رعایت کنید.

← اگر به دیگران احترام نمی گذارید، درمانگر با تعیین حد و مرزها، شما را وادار به رعایت اصل احترام متقابل کند.

البته چنین کاری به معنای اين نيست كه درمانگر جانشين والدين شما شود درمانگران نيز بايد مراقب باشد در راه ايجاد چنين شرايطي پا را فراتر از اصول اخلاقي و حرفه اي روان درماني نگذارند.
مسلما شما نمی توانید انتظار داشته باشید که درمانگر، جانشین والدین تان شود. این انتظار، نامعقول است.

شما حداکثر یک ساعت در هفته می توانید برای درمان مراجعه کنید. باز هم تاکید می کنیم مواظب درمانگری باشید که شما را شدیدا به خودش وابسته می کند یا برای حل مشکلات شما پا را از محدوده اصول حرفه ای و اخلاقی روان درمانی فراتر می گذارد.
علاوه بر این، درمانگران می توانند با رفتارهای خود، الگویی برای شما باشند.

به عنوان مثال اگر شما از بیان احساس هایتان می ترسید، درمانگران با بیان درست احساس ها می توانند عملا به شما یاد بدهید که چگونه احساس هایتان را بیان کنید.

اگر شما نظم و انضباط را یاد نگرفته اید، درمانگران با وقت شناسی، عملا به شما یاد می دهند که چگونه از وقت خود استفاده کنید.

ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *