همسر مناسب

ازدواج به عنوان مهمترین رفتار اجتماعی برای دستیابی به نیازهای عاطفی و کسب امتیاز همواره مورد تایید بوده است. ازدواج نقش عمده ای در زندگی بشر دارد و عوامل متعددی وجود دارند که در کیفیت و چگونگی این امر مهم مؤثر می باشند، چنانچه این عوامل نادیده گرفته شوند، زوجین در زندگی خوشبخت نخواهند بود. در این نوشته نکات مهم انتخاب همسر مناسب را بررسی می کنیم.

انسان در طول حيات خود پيوسته در حال انتخاب است. انتخاب همسر مناسب نيز يكي از انتخاب هاي بسيار مهم است كه بيشترِ افراد دست ِكم يك بار در زندگي خود، با آن روبرو مي شوند. انسان در هر انتخاب، خواسته يا ناخواسته، ملاكهايي را مبنا قرار مي دهد.

انتخاب نامناسب ملاك هاي همسرگزيني مي تواند يكي از منابع فرسودگي و زوال تدريجي زندگي زناشويي باشد. به منظور پيشگيري از فرسودگي زناشويي توجه جدي به ملاك هاي انتخاب همسر قبل از ازدواج، ضروري به نظر مي رسد.

هر جامعه و فرهنگي بنا به شرايط و مقتضيات خود محدوديت ها، موانع، معيارها و هنجارهايي را براي انتخاب همسر وضع مي كند. در هر فرهنگي يك شخص ممكن است، افراد مختلفي از جنس مخالف را به عنوان همسران احتمالي پيش روي خود داشته باشد، اما در هيچ فرهنگي انتخاب همسر، انتخابي تصادفي نيست. در هر فرهنگي علاوه بر محدوديت هاي ناشي از ارزش ها و اميال فردي، جامعه نيز مجموعه اي از محدوديت ها را تحمیل مي كند.

قدم اول در راه انتخاب صحیح این است که رمان های عاشقانه و فیلم های رمانتیکی که تا بحال دیده اید را فراموش کنید . انتخاب همسر باید با دقت و توجه فراوان صورت بگیرد و برای این کار باید عاقلانه و بدون هیچ عجله ای تمام جوانب را بسنجید و سپس همسر خود را انتخاب کنید.

مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر

فاصله سنی

فاصله سنی کاملا مشخص و استانداردی نمی توان تعیین کرد. بلکه این شخصیت، سطح هوشی، بلوغ و مانند اینهاست که می تواند تعیین کننده باشد. اختلاف سنی ۳ تا ۷ سال تفاوت نسبتاً مناسبی است، اگرچه این فاصله حکم محض نیست. اگر همه معیارهای دیگر مورد تأیید بود و تناسب داشت، هم سن بودن یا حتی یکی دوسال بزرگ‌تر بودن نمی‌تواند مشکل ایجاد کند. ولی در موارد همسن و بزرگتر بودن باید احتیاط بیشتری صورت گیرد. مشاور روانشناس قادر است این ارزیابی ها را انجام داده و تناسب فاصله سنی افراد را تشخیص دهد .

وضعیت ظاهری

در گام اول، دختر و پسر باید از نظر ظاهری هم دیگر را بپسندند. وضعیت چهره و ویژگی‌های ظاهری طرف مقابل باید مورد تایید شما قرار گیرد. زیرا شما قرار است با همچین فردی برای مدت طولانی زندگی کنید و اگر ظاهر او مورد پسند شما نباشد در آینده به مشکل خواهید خورد.

اخلاق و رفتار

ویژگی‌های اخلاقی از مهم‌ترین معیارها برای انتخاب همسر مناسب است، چرا که ریشه بسیاری از اختلافات در ازدواج عدم تفاهم در خلق و خوی زوجین می‌باشد. فرد مقابل شما باید دارای اخلاق نیکو و ویژگی‌هایی مانند صداقت (از مهم‌ترین معیارها)، لجباز نبودن، پرخاشگر نبودن، خوش رویی، وفاداری، ادب، سخاوت و … باشد.

تناسب عقایدی

فردی که با او قصد ازدواج دارید، باید از لحاظ اعتقادی و مذهبی در تناسب باشید و یا بتوانید به عقاید یکدیگر احترام بگذارید. پذیرش عقاید فرد مقابل بسیار حائز اهمیت است تا بتوانید بدون مشکلی، استقلال خود را حفظ کنید.

تناسب فرهنگی و اجتماعی

توجه به جایگاه اجتماعی و فرهنگی طرف مقابل، یک ویژگی بسیار مهم برای داشتن یک ازدواج موفق است. تفاوت بیش از اندازه بین طبقات اجتماعی خانواده‌ها منجر به بروز مشکل زیادی می‌شود.

تناسب تحصیلی

اگر چه تحصیلات و مدرک تحصیلی، تعیین کننده صرف شخصیت افراد نیست، ولی باید پذیرفت افراد تحصیل کرده از لحاظ تفکر و منش کمی متفاوت از سایرین هستند. تناسب تحصیلی می‌تواند تأثیر مهمی در زندگی مشترک بگذارد. بهترین حالت از دیدگاه روانشناسان، بالاتر بودن تحصیلات آقا از خانم و یا برابر بودن سطح تحصیلات است. توجه داشته‌باشید که تحصیلات در بسیاری موارد شغل افراد را تعیین می‌کند و در امر ازدواج توجه بر شغل همسر نیز یکی از مهم‌ترین ملاک های انتخاب همسر به حساب می‌آید.

تناسب اقتصادی

پول و وضعیت مالی افراد در ازدواج بسیار مهم است و بسیاری از افراد در آرزوی ازدواج با پولدارترین افراد هستند. اما اختلاف زیاد در سطح اقتصادی می‌تواند بسیار مشکل آفرین باشد و حتی در نهایت منجر به ایجاد حس حقارت در فرد با وضعیت اقتصادی پایین‌تر شود. بهتر است شرایط اقتصادی هر دو طرف در حد نزدیک به هم باشد.

سلامت جسمانی

گروهی از مشکلات جسمانی و بیماری‌ها بسیار ساده و پیش پا افتاده هستند. اما در مقابل بعضی از امراض و مشکلات بر زندگی تأثیر می‌گذارند. قبل از ازدواج باید از میزان سلامتی طرف مقابل خود اطمینان حاصل کنید.

اهمیت سلامت روانی در انتخاب همسر

بهداشت روانی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب همسر است که با تحقیق از اطرافیان و مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج قابل شناسایی است.

مشابه بودن روحیات و خلقیات

افراد دارای خلق و خو و روحیات متفاوت‌اند. گروهی درون گرا و گروهی دیگر برون گرا هستند. بهتر است همسر آینده تان از نظر خلق و خو و روحیات مشابه شما باشد. برای این که متوجه شوید تا چه قدر روحیات شما با یکدیگر سازگاری دارد، پرسیدن علایق و سرگرمی‌ها و مشاهده ویژگی رفتاری برای ازدواج (مانند شوخ بودن و معاشرتی بودن) به شما برای انتخاب همسر کمک می‌کند. البته مراجعه به روانشناس و انجام تست‌های شخصیت نیز بسیار کمک کننده است

  • انتخاب همسر باید با دقت و بدون عجله صورت بگیرد.
  • بسیاری از افراد به خاطر ترس از تنها ماندن و یا فرار از محیط خانواده عجولانه تصمیم به ازدواج می‌گیرند و بدون شناخت کافی وارد زندگی مشترک با فردی می‌شوند که هیچ تفاهمی با او ندارند.
  • ویژگی‌های شخصیتی فرد مورد نظر خود را برای والد خوب بودن در نظر بگیرید.

ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *