شب خواستگاری

شب خواستگاری کم از صبح پادشاهی نیست! خواستگاری، نقطه مهم‌ترین تغییر در مسیر زندگی است؛ مسیری که می‌تواند همراه خوشبختی باشد یا نباشد. معلوم است که نمی‌توان انتظار داشت دو طرف در این شب به شناختی دقیق و کافی از هم برسند

گاهی اشتباه‌های ناخواسته در شب خواستگاری می‌تواند سرنوشت دختر و پسری را تغییر دهد. توصیه‌های کارشناسان ما را در مورد سوال‌هایی که باید بپرسید یا نپرسید، رفتارهایی که باید انجام دهید یا ندهید و حرف‌هایی که باید بزنید یا نزنید بخوانید.

قبل از خواستگاری تکلیف‌تان را با این 6موضوع روشن کنید.

شباهت اقتصادی و فرهنگی

هر دو خانواده باید از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در یک رده باشند؛ برای مثال طبقه آنها از نظر اقتصادی متوسط محسوب شود. اگر تفاوت فاحشی بین دو خانواده وجود داشته باشد، حتی اگر عضو یک خانواده یا یک قوم باشند، بهتر است با هم ازدواج نکنند.

در این راستا پرسش‌ها و نکته‌های متداولی وجود دارند که دو خانواده می‌توانند از یکدیگر بپرسند یا به آنها توجه کنند؛ برای مثال شغل پدر و حدود درآمد او، شغل پسر و درآمد احتمالی او، محل قرار گرفتن خانه‌ دو طرف، وضعیت ظاهری خانه دختر و‌…

همچنین یکی از راه‌هایی که در تشخیص تناسب فرهنگی دو خانواده به دختر و پسر کمک می‌کند این است که به نوع رابطه اعضای خانواده طرف مقابل با یکدیگر و نوع واکنش‌های آنها در برابر مسائل مختلف دقت کنند.

زیبایی ظاهری

توصیه می‌شود دختر و پسر از نظر ظاهری تاحدودی در یک سطح باشند؛ به این معنا که یکی از آنها خیلی زیبا و دیگری زشت یا یکی خیلی چاق و درشت هیکل و دیگری ضعیف و کوچک نباشد. البته مهم این است که دو طرف همدیگر را بپسندند و نظر دیگران در این میان مطرح نیست.

گاهی دختر و پسر از نظر ظاهری با هم تفاوتی دارند که در عرف چندان پسندیده نیست؛ برای مثال قد دختر از قد پسر بلندتر است. در این شرایط هم خواست و تمایل دو طرف مهم است. دختر و پسر در مورد بحث مقبولیت ظاهری، باید به یک نکته توجه کنند؛

در شش ماه تا حداکثر یک سال نخست ازدواج افزایش فعالیت هورمون‌های جنسی باعث جذابیت طرف مقابل می‌شود ولی با گذشت زمان فعالیت این هورمون‌ها کاهش می‌یابد و زن و شوهر باید در زمینه‌های دیگر برای هم جذابیت داشته باشند. در این شرایط جاذبه ظاهری اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

سلامت و بلوغ عاطفی

دختر و پسر باید به بلوغ روانی و پختگی عاطفی رسیده باشند. آنها باید از نظر روانی برای ازدواج آماده باشند. در این صورت دعوا، درگیری و قهر کمتری بین همسران رخ می‌دهد. در صورت بروز اختلاف‌نظر نیز با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند.

یکی از مواردی که می‌تواند از درگیری بی‌دلیل بین همسران جلوگیری کند این است که از حساسیت‌های همدیگر آگاه باشند؛ برای مثال دختر و پسر می‌توانند از یکدیگر بپرسند: «چقدر برای تو مهم است روزهای خاص مانند تولد و سالگرد ازدواج را به یاد داشته باشم؟»، «اگر زمانی یادم نبود یا دیر به یادش افتادم خیلی ناراحت می‌شوی؟

عکس‌العمل تو چه خواهد بود؟» آنها می‌توانند از همدیگر درباره حساسیت‌ها و علاقه‌ها (مواردی که آنها را خوشحال یا عصبانی می‌کند)، میزان روابط اجتماعی، نوع رابطه با خانواده، علاقه به رفت‌وآمد با دوستان و اقوام و مواردی از این دست بپرسند. دو طرف باید از نظر روانی و عاطفی سالم باشند؛ البته در جلسه نخست نمی‌توان در این مورد مطمئن شد و شناخت کاملی از طرف مقابل به دست آورد. با این وجود دختر و پسر می‌توانند از همدیگر در مورد سلامتی هم سوال کنند.

اختلاف فرهنگی در ازدواج

بهترین راه این است که برای ازدواج حدالامکان به خودشناسی رسیده باشید و به کسانی که بیشتر به شما شباهت دارند نزدیک شوید

قبل از ازدواج لازم است که با آگاهی، هوشیاری و بدون هیچ تعارف یا ملاحظه‌ای درباره این مسائل صحبت کنید. به طور کلی با اختلاف‌ها و تفاوت‌ها به سه شکل می‌توان برخورد کرد.

صحبت و توافق بین ارزش‌ها و تفاوت‌های فرهنگی مهم‌ترین راه برای حل اختلافات فرهنگی است.  به این صورت که دو طرف بپذیرند که به تفاوت‌های فرهنگی هم احترام بگذارند.

برای این مرحله می‌توان به شرکت در آداب و رسوم همسر، دادن هدیه در جشن‌های فرهنگی یا مذهبی همسر، شوخی مودبانه (نه تمسخر) با تفاوت‌ها که باعث کاهش حساسیت آن می‌شود، برخی از راه‌هایی است که می‌توان بر سر تفاوت‌ها به توافق رسید.

برخی از اختلافات کاملا قابل حل هستند. اختلافاتی مثل نحوه پوشش، کار کردن زن در بیرون یا مرد در منزل، محدوده ارتباطات، تفریحات شخصی و مشترک و روابط با خانواده‌ها همگی مشکلاتی قابل بحث هستند.

تفاوت های حل نشده

مهم‌ترین علت درگیری‌ها و جدایی‌ها، تفاوت‌های حل نشده است. می‌توان بخش‌هایی از تفاوت‌ها را به عنوان حد و مرز‌های شخصی فرد در نظر گرفت. اما ازدواج یک رابطه دو طرفه است و نمی‌توان تمام اختلافات را به عنوان مرز‌های شخصی در نظر گرفت و باید تا می‌توان از این بخش از اختلافات جلوگیری کرد.

مشاوره پیش از ازدواج امری بسیار مهم است که حتما باید توسط خانواده‌ها جدی گرفته شود. این نکته هم قابل ذکر است که مشاور به شما، فقط حقایق را به شما نشان می‌دهد و در نهایت تصمیم با خودتان است.

ریسک های ازدواج را جدی بگیرید

عدم تطابق باورها ، اعتقادات و … تحقیر ها و توهین ها که میتواند کلامی ، غیرکلامی یا رفتاری باشد

 تحقیر و توهین به خانواده طرف مقابل

 عدم توجه به نظر طرف مقابل و تصمیم گیری به تنهایی

از دست دادن جاذبه های کلامی و رفتاری

عدم جاذبه های ظاهری و فیزیکی

گیر دادن و نقادی و اسنادهای کلی عدم آگاهی در طرز بیان و تفسیر مشکل

 تنگ شدن رابطه یعنی اینکه اکسیژن عاطفی کم شود نگاه و رفتار و گفتار محبت آمیز کم میشود

 این اعتقاد که طرف مقابل باید خودش بفهمد من دوستش دارم که کاملا اشتباه است محبت را باید ابراز کرد و بصورت کلامی بیان نمود.

ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *